"MODERN FAIRY TALES" ADLI E-TWINNING PROJEMİZ TAMAMLANDI

29.05.2023 256

 

29-05-2023

Modern Peri Masalları adı altında Kasım ayında okulumuzun İngilizce Öğretmeni Şebnem Haydargil, Türk Dili Ve Edebiyatı Öğretmenleri Birsen Bilgisever, Ülkü Doğan Eren ve Proje grubuyla başlamış oldukları proje tamamlandı.

Projenin genel amacı öğrencilerimize masal sevgisini verebilmek, eski masalları modern hale dönüştürerek onların hayal güçlerini geliştirmek, halk kahramanlarımız hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak, kültürel ve ruhsal gelişimlerine katkı sağlamak ve masalların gücüyle evrensel değerlerde ortaklaşma sağlamaktır.

Halk kahramanlarımızla ilgili araştırmalar yapıp, "FOLK HEROES" isimli padlette tarihimize ışık tutmuş kişileri paylaştık. Türk grubu olarak Lokman Hekim’den, Nasrettin Hoca’dan, Keloğlan’dan masallar paylaştık. Diğer ülkelerin kahramanları ,masalları hakkında bilgiler edindik.

8 Mart’ta tarihe iz bırakmış kadın kahramanlarımız hakkında hazırlanan padlete bilgiler yükledik. Kadın kahramanlarla ilgili masallar paylaştık.

Tüm ortaklar beraber hikayeler yazdık. Bunları resimlerle süsledik. Oyunlarlarla daha da eğlenceli hale getirdik.

Türk grubu olarak "OUR LOGOS AND POSTERS" - "POSTERLERİMİZ ve LOGOLARIMIZ" isimli padleti düzenledik. Logo ve poster yarışmasını organize ettik. Web 2.0 araçlarını kullandığımız oylamada okulumuzun logosu birinci seçildi. Projenin poster ve logo kliplerini hazırladık.

Masalları modern hale getirerek onları resimlerle süsledik.

Yeni insanlarla, yeni kültürlerle tanıştık. Web 2.0 araçlarını etkin olarak kullanmayı öğrendik.

Masallarla yolculuk yaparken masalların iyileştirici gücünü deneyimledik. İletişim becerilerini geliştirdik. Günlük hayata sanatsal yaklaşımlar kazandırırken eğlenerek öğrendik.

29-05-202329-05-202329-05-2023