YETENEK SINAVI BAŞVURU İŞLEMLERİ

YETENEK SINAVI BAŞVURU İŞLEMLERİ

16.06.2022 3889

26.06.2023

BAŞVURU İŞLEMLERİ

          Yetenek Sınavına girmek için başvurular Çalışma Takviminde belirtilen tarihler arasında veli tarafından bireysel olarak e-Okul Sistemi üzerinden yapılacaktır. Ancak internetten başvuru yapamayan veliler EK-1 Formu doldurup imzalı olarak sınavına girmek istediği okul müdürlüklerinden birine başvuruda bulunması halinde veli adına okul müdürlüğünce öğrencinin bireysel başvurusu yapılabilecektir. Başvuru sırasında;

Adaylar Yetenek Sınavına girmek için okul türü ve alan farklılığına bakılmaksızın (güzel sanatlar liseleri, spor liseleri ile mûsikî, geleneksel ve çağdaş görsel sanatlar ve spor projesi/programı uygulayan Anadolu imam hatip liseleri) en fazla 3 (üç) tercihte bulunabilecektir. Bu tercihler aynı okulun farklı alanları olabileceği gibi birden fazla okulda aynı veya farklı alanlar da olabilecektir. Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Yetenek Sınavı ile Öğrenci Alan Okullara Başvuru e-Kılavuzu 2023

Adaylar, Yetenek Sınavına girmelerine engel teşkil edebilecek bir sağlık sorunlarının olup olmadığını başvuru sırasında mutlaka bildirecektir. Bildirilmeyen sağlık sorunları ile ilgili sorumluluk öğrenci velisine aittir.

Kronik hastalığı bulunan adayların sağlık durumlarını ilgili alana uygun olduğuna dair sağlık kurulu raporu ile belgelendirmeleri gerekmektedir. Bu raporun usulüne uygun olarak yenilenmesi öğrenci velisinin sorumluluğundadır.

SINAV GİRİŞ YERİ BELGESİ

  • Başvuru süreci tamamlandığında okul müdürlükleri; e-Okul Sisteminde oluşturulan randevu programına göre başvuru yapan adayların sınav tarihi ve saati bilgilerini her aday için ayrı ayrı belirleyerek gireceklerdir.
  • Adaylar, e-Okul Sistemine Çalışma Takviminde belirtilen tarihte sınava girecekleri okuldaki Yetenek Sınavı tarihi ve saatini öğreneceklerdir (EK-2).
  • 3 (üç) farklı okul/alan ya da aynı okul bünyesinde en fazla 3 ( üç) alan için Yetenek Sınavına başvuru yapan adayların sınav tarihleri e-Okul Sistemi tarafından farklı günlerde olacak şekilde düzenleme yapılarak adaylarca e-Okul Başvuru İşlemleri ekranından "Sınavı Giriş Belgesi" alınacaktır.